i feel....

My Unkymood Punkymood (Unkymoods)
Aku Punya Manja Kau Saja Buleyy Rasa

Thursday, April 29, 2010

PLKN GUA MUSANG!

nak tahu something? ak da jumpe balekk dgn kawan2 plkn ak!
hehehe. nicee. :))


this is amirah husna.
@ we call her 3rd a.k.a kecheek!
hehe. sebab dye sgt2 la kecik orang nye.
now study at UPM. TAKEN already.
aiisshh.
:)


this is dayah. she was my classmate since form 4.
n now she study at poli behrang.
sgt suke menyakat org n buat lawak selmba rock dye.
haha. imissurjokesDAYAH!
sudah berpunya da sekarang. hehe.
teringat skandal2 ko dulu dayah. bukan maen berlambak.
maklum lah cik dayah kita nieh kan cantek org nye. heee
;p


this is linda! we also went to the same school.
teknik seri iskndar perak.
but she study electric vocational course. i'm civil engineering.
so, xdela rapat kami dulu. kalau selisih, juz snyum je.
tapi sejak satu tempat plkn nieh, rapat bebenoo kami.
sume pasal bf dye, hehe. sgt2 setia org nye.
friendly n very sweet! hehe. she's also TAKEN guys. hehe
:)
forgot to tell, she's now at penang i think.


this is ariee! hehe
she study at melaka. her style like boyish.
ganas2 g2. tapi still ade taman lg oke lam ati dye.
but she single now. u can ask me her num. haha.
:D


this is my ketua dorm. @ what we call at plkn. i can't remember. hehe.
never mind. she's open a healthy cafe now. cantek kan ah yee nieh.
dulu dye tak macam nieh. but now, she really beautiful u know!
slim river! haha. btw, i nak kurus macam u ah yeee! ngee~
she's also TAKEN! haha. her bf is foreigner.
:)


lastly, her name is eling ong! she's my sleeping partner at the plkn.
not really sleeping partner la coz kitaorg tak gabung katil punn.
but she sleep beside me. 
ak selalu kacau dye before tidor. kacau kacau sampai dia blushing.
hehe. she now study at india. bakal doktor nieh. hehe
she single but maybe NOT AVAILABLE la kutt.
hehe. ;pp

guys, i really miss u. wanna do something crazy!
something nicee. wanna have some fun. lepaKING atas jalan tar depan dorm.
wanna hias dorm jadik paling cantek!
BERBALOI kutt, dapat dorm ke3 @ ke6 DROM PALING CANTEK
antara dorm lelaki & perempuan. rase2 nye sume sekali 44 dorm kalau tak silap.
betul kan jika ade salah yee? hehe
gaduh2 dgn company laen. hehe. really mad at others company. haha
pape punn, QUEST in the num one! ;p
(padehal num last kutt)
2 punn sebab ketua company n ramai ahli company (lelaki)
buat hal. habes tolak markah! haha. damn! 
kalau tak num 1 kutt. isshh! 




p/s: apekk, i still love u even u're not good enough for me.
even u're always make mistake.
but people learn form mistakes sayang. 
ignore others, and we will get the benefits soon!
trust me && thank you making my world wonderful by having u in my life!
xoxo <3

Monday, April 26, 2010

web cam - ing

hehe. web cam dengan apekk lama lama lama.
hehe. sebab kami kehabisan kredit.
so rinduuu. da biase tdo on call en. hehe
emm. ak nk pendapat korg nieh.
ak n apekk meluah kn rase rindu kami melalui fb & ym.
kami web cam-ing, ym-ing, chatting, kumen2 kt wall msg2.
seriouslyyyyyyy, now i'm missing him like crazy! damn!
macam setahun x jumpe u know? hehe. ak sayang dye. n dye punn.
tapi sesetgh org xphm! kate kami gatal.
&& suro kami kawen cpt2. tlg la phm wahai manusia"itu".
kami jauhhh. jumpe, jarang2! n balek manjung punn,
still ssh nak jumpe. ak busy dgn kerja uma. n apek?
kerja. emmm. plss la. bg kami luahkan ape terpendam.
plssss! i'm begging u guys! emmm. :'((

Thursday, April 22, 2010

i had enough

dia selama nieh orang yang ak sayang da byk berubah.
MAKIN TERUK! yaahh! 
ak sorang je yg xcted psl dia.
ak sorang je yang x saba nak ym dgn dye.
ak sorang je yang sayang dia gila2.
ak banyak da bersabar. tapi setiap kali ak bagi peluang,
dia makin teruk. makin selfish.
makin tak hiraukan ak.
ntah la. ak nyesal terlampau sayangkan dia.
sebab dia bukan macam ak.
:'((

Monday, April 19, 2010

sila2 jenguk ke blogshop saya oke

http://fluffypinkyshawl.blogspot.com
just jual sekajap je nieh.
tolong membe, sebab kakak dye suro jual.
so, ak letak jela gambar2 dekat blogshop ak nieh.
sementara sahaja oke?
so, kalau ade yang berkenan,
inform me kat shoutmix ya? i'll give the owner number.
n plss be a SERIOUS BUYER!
no jokes oke! tyvm people.
:))

Thursday, April 15, 2010

dulu & kini


dulu ak ramai kawan lelaki n perempuan.
but sekarang, ak lost contact dengan mereka.
ak xkesah. sedikit punn tak terase nak memberontak.
even kawan ak 2, ak kenal dulu dari dye.
lame jugak la. naseb baek jugak mmbe ak nieh paham.
sebab dye sekelas dengan apek. & dye nieh dulu pernah jugak la nak ganding kan ak dengan apek.
tapi time 2 ak xnak sebab ak xkenal apek nieh.
takot terkene jerat mmbe2 ak lagi. tapi siape sangka kami kekal sampai sekarang.
ak sayangkan apek sebab 2 ak kene buat keputusan.
:))
it's really hard at first, but i have too. i'm losing my best friend,
because of him. BUT i really don't mind at all.
ak post entry cmnieh sebab,
tadi, mmbe ak kt uitm nieh, kteowg kongsi sume mslh kami.
hal dye dgn skndal @ whatever it is. not important to say it here.
ade orang nak sabotaj dye dengan merampas mmbe baek dye selame dye kt uitm nieh.
mmg dyeowg sgt baek la. ak nmpak. hehe. sorry mas.
ak TERPAKSA cerita. ;)
oke2! smbg balekk.

so now, dye xkesah kalau "orang" 2 nak rapat dgn mmbe baek dye 2.
tapi wat cite kat belakang x buleyy blahh. tuduh mcm2!
like mas is the worst person ever! shiiittt!
bnda mmbe ak x buat la. xpyh cite belakang & menagih simpati weyh!
standard BITCH la kaw nieh. harap je alim.
tapi OTAK TAKDA! haha. :DD
da nak final nieh, x reti2 ke henti kan sume ngarut nieh.
haaiisshh! ak rase en dak sekolah lagi matang la sejak ak dok u nieh.
siyes!!

sebab ak punn penah kene. x psl2 ak tego, bdk 2 xlyn.
byk kali weyh ak tego. bkn sekali dua. last, ak fedup, ak punn mls da lyn dye.
ak pk2, ape yg ak wat kt dye ntah. pdhal x rapat punn lam kelas. tego2 cm2 jee.
"dye" nieh tua setahun dr ak. TAPIII?? perangai cm umo bdak 10 taun!
bukan ak sorang je dye x tego, ramai lg.
ape ekk perasaan korg kalau korang tego dgn cara abek, tapi tidak dilayan.
tengok punn tdk. cm bodooo je!! ggggrrrrrrrrr!!

chill2! skunk ak nak letak 2 video yg wat ak touching.
1 video nieh mmbe ak post td. ak dgr, n cm sday la.



n 1 lagi nieh, psl apekk.
i'm BREATHLESS WITHOUT YOU! <3
xoxo






❤ MASTURA IDRIS 


❤ IDAH SAFFINI 


❤ lastly, NURUL BAZILAH 

friends are everything to mee.
i appreciate my friend! i LOVE u KAWAN!
hanya yg kenal ERTI KAWAN sahaja layak digelar KAWAN.
:)
sekiann.

hayati laaa

Mak.....




Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,


Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan
sejuk syahdu masih terasa lagi nih....
Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....
mak macam dan sedia.....
Seminggu sebelum tu.....mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih..... kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu..... pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran diam ......
kengkadang siaran indonesia ...mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi
mak ke kuburan...
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas
mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....
masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...kiter
kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..
Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 s akit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..
Mak tetap tak bersetuju... ..mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit kami adik
beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..
Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....
Mak.....
Malam itu abang bawa mak k e hospital dan itu lah pertama dan
terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak, kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..cukup ker duitt..
kiter jawab pula...kalau tak cukup, mak kan banyak duit... mak gelak ajerr.....
Lepas tu bila kereta kiter sampai....mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...bila kiter eksiden terlanggar kelinn naik motor.....
Punya la kiter takut...kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat
mak.....
Bila balik sahaja kampong....kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....
Mak....tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.... nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn
Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar
suasananya.. ... terasa syahdu dan s ayu gitu...dinginnnn. ....
Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat
gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....
Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis..... kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi.... Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...kiter rindu kat mak..!
Takpa la.....nanti bila kita selesai sembanyang subuh, kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...anak mak yang seorang tu demam....
Mak tauu...cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...boleh kata setiap malam selepas
maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...tangisan tak dapat dibendung...
Mak tauu...kiter cuba bertahan... memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak... nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi ... Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..nanti kalau
gini ajer mak yang susah kat sana ..."
Dan akhirnya akak juga nangis ..... Agaknya mak nampak adegan tu...
sebab malam jumaat kata orang roh balik rumahh... mengharap sedekah da ri anak2 nya...
Mak tau tak...di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat... menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....
Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu.... kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak... esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje... Takper yer mak...kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih
kerana membesarkan kiter... memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah.. sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang... boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..
Sekian terima kasih.


Yang Benar
Anak mak yang dah tak degil


p/s Bagi yang ada emak , tunjukkan lah kasih sayang anda sementara ada sedikit masa lagiii.....



copied from :Scha Zambri

Wednesday, April 14, 2010

happy birthday SAYANG!


yup. it's ur birthday! sorry xdpat balekk. 
busy sangat2. rase2 nye, sem nieh paling paling busy. adduuii.
:(
sume ari bahagia u, xdapat datang. emm.
u, i harap u makin matang mengurus kan hal peribadi u.
jangan ade maen2 lagi dalam pelajaran n hubungan kite nieh.
n be serious in whatever u're trying to do.
u're my everything oke sayang?
I LOVE YOU UNTIL THE END OF MY LIFE!!
thx sebab selame nieh u pertahan kan hubungan kite?
:))

 






sgt cantekk oke tmpt nieh.
nak tau, tanye aw?
:))






dulu kami maen maen.
x matang. n sekadar untuk have fun!



but now, kami mahu berubah.
berubah untuk kebaikan kami.
doakan oke?


Monday, April 12, 2010

Gua Key Look Tong



































tempatnye mmg besh. BUT,
ak xnak dtg da tempat 2. trauma la. 
ade la crite nye. malassh mao cite.tanye apek la.
dye selalu ejek ak pas2. "kekasih gelap" la.
emmm. suke dye ejek. xpe. JUST WAIT N C wahai apek kuu.
hehe. :))

Saturday, April 10, 2010

nak share gambar bule??




nieh hasil tangkapan ak. biase2 jerk.
:)










nieh hasil tangkapan apek plak. lebay canteq dari ak.
nak beli kamera la. PALING dikehendaki,
NIKON, but klu dapat, CANON punn da alhamdulillah.
yang nieh pakai kamera olympus ak je.
seperti yang tengah di gaya kan oleh cik yaya kite di bawah nieh.



patut la bapak ak sanggup beli mahal kamera nieh. rupe2 nye lawa gambar nye.
:))))
thx abah!!