i feel....

My Unkymood Punkymood (Unkymoods)
Aku Punya Manja Kau Saja Buleyy Rasa

Wednesday, October 13, 2010

dugaan lagi

dugaan dtg lg. Emm. Apek dpt smbg bljr kt p0li penang. Ak da kt ip0, dye g penang. Emm. Tp setaun je. Ak tk kesa dye g ke tk. Sume ak terime. Tp dye pk duet. Knpe msti sume org ckp dye berat g p0li sbb ak? Mmg la. Tp ak tk pnh halg dye oke? Dye ada mslh. Perlu ke cte sume nye kt public mslh dye? Ak je yg tau sume nye. Kate pun ak nieh gf dye. Tp jgn la nk kate apek tk nk g sbb ak. Mmg dye ada kakak kt peng 2. Tp dye tak suka menyusahkn kakak dye. Lg pun kakak dye tk lama lg nk bersalin. Nk mula fmly bru.

P/s: u kn0w me well syg.

Thursday, September 30, 2010

alhamdulillah

I GOT THE JOB! yeayyy! :)
hujung minggu nieh pergi cari rumah sewa.
isnin kena lapor diri. 
maybe aku akan bawak myvi yang sedia ade @ beli motor.
depends. HAHA
alasan my mum tk restu sgt aku bawak myvi g sana,
sebab, nanti kalau dye ade kerja kat ipoh, dye tak nak bawak estima.
sebab besaaar. agak takut.
sorry mum! ;)
nak jugak myvi! :P

Wednesday, September 29, 2010

pengalaman kerja kerja kerjaaa

today i've been following my dad to work. dye ade projek baiki apartment dalam TLDM. bapak aku yang baek ati tukar kan IC aku! thanks abah! sebab dye selalu dengar aku mengadu aku TAK SUKA dengan mamat mamat navyy nieh. mmg la dyeorg tk semstinya suka aku! aku tau! tapi aku TAK SUKA pandangan mate dyeorang 2. haishh! paham paham jelaaaa! *out of topic. HAHA* bila da masuk apartment 2, yang aku perhati laa, semua lelakii. tapiiii ade jugak apartment untuk yang da de familyy. i don't know. tapi dalam TLDM ade sekolah agama untuk budak budak. hehe. which is one of the project he get. first impression aku masuk dalam block A32, bilik 504 untill 508, kotor jugak la. biasalaaaaa. tempat lelakiiii. plastik megi bersepah. haishh. tndas t'sumbat. heh. macam macam masalah laa. bapak aku hire someone that can solve the problem. chinese. then aku g kali kedua, da repair semua dah. terbaekkk! hehe.

why my dad hiring chinese than malay?
  1. they honest
  2. tak berkira,
  3. murah than malay.
  4. hardworking ( siyes melayu malas! sikit2 hsap rokok)
  5. kerja on time!
bukan aku nak kutuk melayu! aku punn melayu jugak! siyes! aku malu la jugak sebab......

chinese: heyyy, i malas da nak pergi sana
 dad: why u tak mau g sana?
chinese: tadi pagii aaa, situ pak guard sudah mintak 2 bungkus rokok. i bagii. tapi bila i nak masuk tengahari tadii, dye mintk lagii. aiiiyaaahh. mana buleyy! lagi aaa, dye mintak air lagiii. sudah rokok, mau air lagii ka?
dad: apa macam 2? berapa olang?
chinese: 2 olang. tapi dye kate 2 bungkus untuk 4 olang. i bagiii laaa. tp lu jangan gitau sape sape aaa? diam diam sudah.
dad: aiyaaaa! malu laa saya! satu rokok berapa u beli? (fyi, bapak aku bukan seorang perokok?)
chinese: rm10! 2 bungkus sudah rm20! lagi mau mintak 2 bungkus lagii. sudah rm40! matiii laa sayaa macam ini! lagi r, cleaner perempuan sekolah sana, mintak rm20! hari nieh saja sudah 3 kali dye mntk! teruk la saya!
dad: ouhh. yang mana satu? yang india 2 or yang cakap sabah  2?
chinese: melayu(berbisik) rambut panjang punyaa.
*kalau korang, korang malu tak?* 
seeee! da kena pau punn, tak kasik gtaw pihak atasan. bukan ke kite melayu kena hormat individu laen even berlaenan bangsa n agama. biar dyeorang nak buat apa, TAPI jangan balas dengan kejahatan balek. thats will shows we are more UNPROFESSIONAL!  masa cina nieh ngadu kat bapak aku, aku ade sebelah bapak aku. tak ke aku malu jugak? as i know, bukan ke tempat 2 da diajar cara berdisiplin. tapi kenapa still ade amalan pau mengepau nieh? sikit2 takpe, jangan melampau. sampai satu hari 4 bungkus rokok. bukan 4 batang rokok duuuhhh! differentiate that!

ehem ehem! pasal perempuan melayu 2, mak oiiii. raya sakan hang nooo! sampai rm60 hang kebas dari seorang cinaa! kalau kali keempat hang dapat lagii, rm80 hang dapat free free jeee. malu la akuuu! da kerja hang jadik cleaner 2, hang kena la buat kerja betul betul. mana ade tapak kasut yang bersih! hang nye tapak kasut 2 bersih kaa? kalau bersih sangat, hang jilat tengok! sebab kan cina 2 jalan je, hang pau dye! hang nieh laaa! buat malu kaum perempuan!

IF U WANT TO BE RESPECT, RESPECT OTHERS TOO!

p/s: tibe tibe terasa lapaar! :(
tidur lahh. i'm on diet! ;) 
 
 

Tuesday, September 28, 2010

PADERI MELAYU (WARNING)

Baru terima dr FB - sorang teman memberi tahu. Waallahuallam.Walau apa pun semoga Allah lindungi kita dari bertemu dng mereka.

PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG - RAZMAN ZAKRI Subject: FW: PADERI MELAYUPLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO OTHER MUSLIMS.. SEKARANG KRISTIAN SEDANG AKTIF DI SEREMBAN 1900 ORANG PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG.
MEREKA MENGGUNAKAN SIHIR.BERHATI- HATI DENGAN AIR MINERAL JENAMA:
1.     AL -BARAMKAH
2.     AL-MANSORI
3.     AL-BISTARi 
P/S : SAMA ADA DIPEROLEHI SECARA PERCUMA ATAU DIJUAL MURAH SEMUA AIR-AIR INI TELAH DICAMPUR DENGAN 'HOLY WATER' TOLONG SEBARKAN MESSAGE INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM/SAHABAT/SAHABIAH & DLL. SESUNGGUHNYA KITA TAK TERMAMPU MEMEGANG SENJATA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM, AKAN TAPI KITA BOLEH LAKUKAN DENGAN SEND MESSAGE INI .. SEMOGA JASA BAIK INI DIRAHMATI OLEH ALLAH SWT.. 


p/s: i just knew bout this.
pliss be more alert muslimin & muslimat.

semalam

yeee. nieh cerite semalam. aku tak sempat nak update semalam. sebab penat. & line celcom cam bodooooooooo! da bayar punn still nak lembab! celcom ouhh celcom! aishhh! menyusah kan aku je. tukar streamyx kang! urghhhh!

tengahari cam2, bapak aku kejut aku bangon tidoo. ye! saya bangon lambat! so what?! HAHA. dye ajak makan luar. fyi, my mum is not here. she at pulau pangkor now. kursus! khames nieh baru balik. ade bibik punn takde guna. bukan masak punn. kalau dye masak, pelik2. mana ade orang berani makan. aku? haha. MALAAAAAS! setakat simple2 buleyy laa. oke! bapak aku ajak makan luar lepas amek adek aku balik dari sekolah. & aku terus amek tuala & mandiii! after mandi aku tengok ade two missed call from unknown number. start with 05. which means the caller from perak. n i guess its from ipoh. 

aku call balek! n operator jawab. n my guess was right! it is from unisem ipoh! unisem is a factory that manufacture semi conductor. & the day before they called, i send my resume by email. n i applied for clerk job. unisem called sebab suruh datang untuk interview. at first i can't go because nobody can get me there. the interview at 3 o'clock. 5 o'clock  aiman balek sekolah. buleyy ke get in time amek aiman nanti? in the mean time i've try to get any solution!. because apek da marah marah sebab aku tak nak pergi intrview 2. lepas kan peluang laaa. 

& suddenlyy i'm thinking one idea. n i told my dad, n he agreed! yes yes! finally! :)

gerak g ipoh dalam pukul 1.45ptg. smpai dalam kul 3.15ptg. aku masuk kilang 2 sorang sorang. amek pass n terus ke visitors room. wait there sambil isi form n buat test dye bagi. duuhh! t'kjot gak r aku tibe tibe kena jawab test. tapi simple test jelaa. hahahha sampai turn aku kena panggil, aku da debar da. waaaahhh! 

dye tanye semua dalam english. n aku jawab la jugak dalam english. sebab ade orang yang di interview before aku, aku dengar dye cakap, orang 2 nak dye jawab punn dalam english. naseb baek aku da prepare dgn bapak aku dalam kereta odw 2. hahaha fuuuhh! aku bukan nye pandai english sangat! simple words buleyy laa. after the interview, dye amek sijil spm aku and surat pengesahan tamat belajar. heh. and dye suruh isi form tok medical check up. nurse 2 suruh buat ujian air kencing, euuuuwww! paling aku tak suka! yueerrkkkss! but u know what? i have tooo! heh. n lulus! alhamdulillah. haha.

cina 2 kata in two weeks she will give me a call about this job. hehe

kalau dapat: Alhamdulillah. aku nak cari pengalaman. aku kena prepare le sebab aku letak ANYTIME can call me come to work.
kalau tak dapat: oke jugak. sebab aku da apply dgree untuk sesi disember nieh. n my mum tgh plan nak buat kursus satu pejabat dye g perlis or melaka. aku nak ikut! sebab semua bawak familyy. ak da lama nak bercuti dgn family! da lama sgt tk jalan jalan cari makanggg! HAHA. duuuh! n fyi, mak aku urus kan kursus nieh, kteorang mesti dapat bilik suite for my mum, my dad and aiman. aku and adik dapat bilik sendiri jugak! pernah mak aku dapat suite. da macam apartment! ade bar dalam, n bilik air dye ade jacuzzi. if not mistake. besar dye buleyy gulek gulek. HAHA. dinner for one family. ALL FREE! wow! best best! masa tue dekat  Cinta Sayang Golf & Country Resort kat kedah. tapiiiii....... semua  aku takkan dapat rasa kalau aku dapat keja nieh. :)

so, aku tak kesah kalau dapat ke tak. heh! dapat, pergi. tak dapat, tak payah pergi. hehe. senang! :P 

p/s: mr bunchett, i adore u.
much! <3

Saturday, September 25, 2010

this is what we call P R I V A C Y :P





ouhh, i love youu too sayang! :)

ouhh to that person,
please mind ur own business.
did i bother u? did apek bother u with his lovely statement?
is that ur facebook? are u his siblings?
his mother? or his father? are u?
do you know what is call privacyy? yes! P R I V A C Y!
if not, why don't u ask ur sister bout privacy.
i think she know. ouhh. if she doesn't know bout it,
please check ur dictionary oke? 
or u can check on wikipedia.
heh. it's our's world.
Mr. , please behave oke?

Friday, September 24, 2010

kenduri tahlil plus malam berinai









euuwww

yaaa! euuwww. sbb aku tak mandi lagi. tadiii laa. then my mum call my name. n aku terus amek tuala n mandi! hehe. after maghrib, nak g tahlil. anak kawan mama menikah hari nieh. aku nak pergi laaa. sbb orang kata, kalau kite tak pergi kenduri orang laen, nanti orang tak nak datang time kenduri kite. heh. ak lagi 3 @ 4 tahun nanti larh. duuhh! awal lagi. tapi takpela. persediaan. welk! berangan lebayy. i'm wearing kurung todayy. its acually made from silk. my dad buy it from dubai. one for me n one for my mum. baju 2 baru aku perasan. punya la lama, kesian abh kuu. hehe.

Mr. Bunchett: call me oke? i miss youu! :)

Wednesday, September 22, 2010

beraya di rumah Mr. Bunchett

ye! saya beraya di rumah dye buat kali pertama. heh.selama nak 4 tahun da hubungan dgn dye. yelaa. mana tak nya. tak kan masa bersekolah lagi da beria nk bawak awek balik rumah dye. bila da berumur sikit, sesuai la jugak. hehe. berumur ke? HAHA. oke oke! lepas hang out dgn bff aku, aku g beraya rumah apek. aku bawak jamieyy mula nya. then apek amek fafa kat tesco st18. berdua oke! HAHA. like i care. dye kawan sy, n sy tau dye TAK KAN amek bf orang laen. lg punn dye da nak ............... heh! figure it out by yourself. ;) 

semua nya berjalan lancar. mak dye masak ketupat palas + rendang ayam + kuey teow sup + kueh kueh. :) sedaaaap! siyes! tak tipu oke! rendang mak cik sangat sangat sedaap! hehe. bukan nak amek hati, tapi realiti. thanks! aku makan sume. tapi ak lebayy suka makan ketupat palas. tapi aku jamah jugak kuey teow sup 2. buley tahan! nak tambah, tapi perut da penoh! aduiii. kenapa la tak get ready kosong kan perut dulu. haissh. ouhh. aku gembira hari 2. sangat gembira! :)

to Mr. Bunchett's family: thanks terima yana seadanyaa. yana tak pandai masak. tapi yana belajar. tak full lagi bakat memasak nieh. hehe. tapi yana cubaa. insyAllah. & thanks sebab sudi terima yana dalam family 2 nanti. even lambat lagi, tapi semua takde halangan. mama punn da terima hafis seadanyaa. ;) yana cuba perbaiki lagi tahap pemalu yana nieh. hehe. sorry. terus terang yana memang susah nak comfortable dgn seseorang. tapi yana cubaa! :) kadang kadang bukan yana tak nak sembang, tapi tak tau topik ape nak sembang. nervous sangat. 
to kak ida: thanks sebab teman kan yana masa yana kat uma 2. sembang sembang. yana cube sesuaikan diri lagi. thanks bagi pendapat pasal kerja, belajar semua. :)
to mak cik: masakan mak cik sedap! jangan risau. sebab semua puji. kawan kawan yana punn puji. siap suro belajar masak lagi. hehe. insyAllah. 
to pak cik: jaga kesihatan. kesihatan tue penting jugak. badan punn perlukan rehat. ;) thanks sebab peramah dengan yana. yana selesa. thanks jugak anggap yana anak pak cik. yana terharu. :)
jangan risau, abah & mama dari kampung biasa jugak. pernah hidup susah. sekarang punn kami susah lagi. masalah banyak. malah abah ade kampung jugak. yana biasa semua 2. lagi teruk keadaan nye. & rumah yana biasa je. bukan banglo ke apa. just rumah berkembar. rumah keluarga hafis lagi besar. :) i'm just an ordinary person like someone else. i'm not perfect. but everything i do, have its own reason. thanks semua! yana terharu dengan semua kerjasama. :)
dulu aku selalu pkir, cam ner la bile da besar nanti, nak pergi ke rumah family bakal pasangan kite 2. dapat ke terima kita? suka ke? cmner nak sesuaikan diri? buley ke berinteraksi? takot jugak jadik macam kes kes mentua tak suka menantu. tapi alhamdulillah. dyeorang sangat sangat la baek. THANKS SEMUA! ;) 

p/s: selesai semua nya.
a bit dissapointed tapi Mr. Bunchett da tenangkan.
bukan salah sesiapa dalam rumah 2, 
cuma ia  perasaan lebayy. keadaan tak disengaja kan. :)

eid mubarak 2010 ;)

lambat nya la kau update blog pasal raya nieh. hish. yana yana! orang laen da berpuluh puluh entry pasal raya. kau? da r tak upload satu gbr raya! ish ish ish! haha. dasar pemalas btol kau nieh. :P oke oke. kali nieh aku upload gambar raya oke? sabaaaaaaaaar. 
dimula kan dgn gambar parents kuu :P

mama salam tok lah, & bapak aku salam mak long ;)

bapak aku paling sporting! ;) i mean suka bergurau dgn ank anak saudara dye

cousin perempuan sahaja. take note: blom berkahwin ;)

second raya : lawat kubur

oke people! done here~!
up next is beraya di rumah Mr. Bunchett ;)

Tuesday, September 21, 2010

my ♥ aka Mr. Bunchett






If I Die Young - Sam Tsui


If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song 
oh oh oh oh 

Lord make me a rainbow, I’ll shine down on my mother
She'll know I’m safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain't always what you think it ought to be, no 
ain't even grey, but she buries her baby

The sharp knife of a short life, well 
I’ve had just enough time

If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song 

The sharp knife of a short life, well 
I’ve had just enough time

And I’ll be wearing white when I come into your kingdom
I’m as green as the ring on my little cold finger
I’ve never known the lovin' of a man 
But it sure felt nice when he was holding my hand
There’s a boy here in town says he’ll love me forever
Who would have thought forever could be severed by

The sharp knife of a short life, well 
I’ve had just enough time

So put on your best boys and I’ll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no I’ll sell them for a dollar 
They're worth so much more after I’m a gone
And maybe then you’ll hear the words I been singin’ 
Funny when you're dead how people start listenin’

If I die young bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song 
oh oh 

The ballad of a dove 
Go with peace and love
Gather up your tears, keep ‘em in your pocket
Save them for a time when your really gonna need 'em oh

The sharp knife of a short life, well 
I’ve had just enough time

So put on your best boys and I’ll wear my pearls

Monday, September 20, 2010

aku cuba

yes! i am trying to understand him. semua nieh untuk kebahagian kami. wee. aku sayang kan hubungan nieh. bulan 10 nieh anniversary kami ke 4. yeaaayyy! alhamdulillah kami still bersama. :) dye kena outstation balik kat JB. tapi tak tau bila. skunk dye still buat kerja kt ipoh 2. skunk aku konpius nieh. ape nak buat anniversary kali nieh. aiisshh. candlelight dinner? aiyoyooooo! aku mana kerja daaa. emmm. kena lah carik kerja dari skunk. tapi takut bila tiba tarikh 2, aku tak buleyy nak cuti. camner? poning den!

yang aku nieh asek asek tanya dye nak buat apa. aisshh. takpeee. dye da lama da get readyy. so, no need to hide my feeling bout this. act, i'm worried that i can't afford to buy SOMETHING for him. emmm. something valuable. all this while, aku tak pernah miss beli kan dye hadiah. sampai takde event ape ape punn aku belikan jugak. sebab ak da berkenan. heh. emm nanti nanti la aku pikir kan. :)

Mr. Bunchett: i LOVE youu soo damn fucking mush! thank you sayang because u're always there right besides me when i need youu. :*

hyeee ;)

agak lama ak biar kn blog nieh tanpa entry baru.
hehe. sume sibuk la. g punn skunk malas da nk bukak lap top n on9.
heh. rasa tido lagi baek. ouhh, btw hang out with my bff ari 2, sgt baek!
lancar je. hehe. tapi TAK PUAS oke! rasa kejap je.
g JJ ipoh, nak makan kat food court,
ak dgn bff ak gelak, satu JJ dgr. HAHA.
punyaa la happening. i WON'T FORGET all our memoryy.
n ak tk sempat g mana mana open house. SORRY!
hari 2 mmg jadik kelam kabut.
sorang camnieh, sorang cam 2. tp ak TAK KESA.
sebb dyeorang kawan saya. BFF sejak dulu susah senang.
da 4 taun tak jumpa kutt. n sbb dyeorang la ak g ipoh.
kalau ak g ipo saja2 takpe. emm. memang TAK dapat nak elak.
to Mr Bunchett: if u TAK selesa dengan kawan i, i tak kan ajak u kuar dgn dyeorang lagi oke? sbb kan i tak dapat nk dtg kawan u nye open house, u nak masam2 muka dgn i. yg penting i TAK janji punn. i cakap INSYALLAH & LAMBAT sikit. petang cm2 ke. sebab i mmg nk spend time dgn dyeorang sampai kul 4. it's NOT my fault oke? 
 to Lysa: i'm so SORRY. i memang nk datang uma u. tapi i tak sangka bnda cm nieh jadi. i rasa serba salah sebab mungkir janji. laen kali oke? sorry sayang. :)

okee. nothing to be share. 
i sayaaaaaaaang u Mr. Bunchett.
jangan pergi JB lagi aww minggu nieh.
u've to stay with me. i tak puas lagi jumpe u lagiii. :(




p/s: yaahh! bff ak memang kecoh.
tapi kecoh kecoh dyeorang, 
dyeorang la yg sentiasa dgn ak SUSAH SENANG!
& kecoh kecoh dyeorang, 
dyeorang TAK GANGGU life orang laen ;)

Thursday, September 16, 2010

i'm on my way~

ari nieh ak g ipo to meet my bff
nk gerak la nieh.
hehe. asma odw nk amek ak n jamieyy
pas2 ak nk g ruma Lysa, Beena n Mr. Bunchett.
doakan sume nye selamat oke?
thanks! debar nk jumpe parents dye even da penah jumpa b4 nieh
heh. gedikss! 

mybe ak g uma lysa lu. sebb da jnji dgn dye lu.
tp tk leyy lama, sebb nk g uma beena lak.
ak g ipo satu hari je. tp pack gler jadual.
cam org femes je! ceehh! HAHA
oke la daaaa! :P

see u guys oke? ;)

Tuesday, September 14, 2010

da lama nya tak update blog kesayangan nieh. heh. raya kali nieh cam biasa je. takde pape yg best sgt punn. ari nieh ak da nak balik uma! yeayyy! cadang nya esok nk jumpe Mr. Bunchett. next dayy nye nk jumpe my bff! yes yes! hehe sonok dapat jumpe org yg saya sayang! hehe. duduk kat JB nieh, ak asek hang out dgn cousin je. tk kn nk dok uma je en. boriiiiingg. hehe. oke oke. sebenar nye ak tk tau nk cite ape. tp ak nk update jugak blog ak. da bersarang da nieh. aishhh. teruk teruk. :(

gbr raya punn tk upload lg. sebab ak pakai lap top bapak ak. kalau pakai lap top ak, senang je. Bluetooth, pas2 upload. kn senang! hehe. ak da lupa ak nk cite pasal apa nieh. ape ye? emmmm

haaahh! nk cite pasal raya laaa.

raya pertama: bgn, mandi pakai baju raya. tgu sume org sampai luu. then makan makan lu. pas2 bermaafan maafan. after that, DUET RAYAAAAA! hehe. ak dapat RM170. familyy kiteorang jenis, makin tua makin banyak duet raya dyeorang bg. TAPIII, hnya yg belom berkerja. ak nieh kire peringkat blom berkerja la. still belajar. btol apeee! hehe
menu: sup tulang, ketupat, lemang, rendang daging, sambal goreng, ayam masak merah, sambal udang,

raya kedua: pergi kubur arwah tok mad & kedua dua moyang! baca yasin. sume nye la. hehe. pas2 melawat rumah baru mak sedara. beshaaaaaarr. master room dye buleyy guling guling! HAHA ape motif ak cite ntah. pas2 balik uma, terus siap siap nk g beraya belah bapak aku plak. dekat je. dua jam smpai dah. hehe. tapi jem! stuck kt jln je lebay. haisshh. smpai2 je parit sulong, ikut berayaaa. dapat jugak duet raya. weyyy. hehe. tp sikit jela. sbb da tuaaa. hukhuk.
menu: bias biasa je. sebab mak ak tkde. chef la kata kn. hehe

raya ketiga: beraya kt semerah. dapat rasa mee bandung sedaaapp! power gileee! masakan org kmpung en sedap! pas2 g reunion bapak ak. ptg cm2 balik jb balik, sebab ade open house kt uma mk sedara. tk byk cite sgt, sbb aku kepenatan weyyy. :)
menu: mee bandung koboi, nasi kerabu & trifle

raya keempat: beraya di uma tok lah. sume berkumpul. sebab open house jugak! yeyaaayyy! :P ptg cm2, girls day out! g CS.
menu: stew & air nenas

tomorrow - datiiiingg
next day after tomorrow - double dating (bff, lysa, laila & apek)
;)

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya Semuaaa

heh. semua org sibuk update entryy pasal raya. aku punn nak jugak. yeayy. esok rayaaaa. so, SELAMAT HARI RAYA semuaaaa. huhu. skunk aku kat JB. Taman Tun Aminah. hehe. sila sila la datang rumah atok kuuu. hehe. raya ketiga maybee balik kampung bapak aku balik. Parit Sulong. huh! tamo tamo buleyy tk. tape laa. kena balik jugak. bapak aku suka bawak aku adek beradik naek motoo, pusing satu kampung. tapiii dye asek tunjuk tempat yg sama jee. heh. borrriiiiiiiinnggg! :P sorryyy abaahh. (mampus la kalau dye baca) ;)

besoook mau bermaaf2an. & paling penting DUIT RAYAAA! hehe. tapi aku tak tau la aku nieh masih layak dapat duet raya ke tak. heh. tunggu jelaaaaaaa. tak best nyee tak dapat duet rayaaa. oke laa. daaaa

mohon ampun & maaf sepanjang perkenalan. 0-0 taw? i'm not a perfect person. selamat hari raya you all! ♥

Monday, September 6, 2010


heh. this is my bff's blog.
do check out. & click her nuffnang oke?
http://redhotchoclate.blogspot.com/
nama 2 hasil gabungan pemikiran aku dan dye.
dye suka kaler merah. n aku suggest kan red choclate pada mula nya
tapi, link 2 not available. so, dye tambahkan hot di tgh2. hehe
well, what best friend for. 

hey mya nadya, thanks because u came to my house. & we spend much time together. blog 2 aku hadiah kan kat kau. jaga baek baek. update selalu yaah. so, i'll know what u're doing. ur life. oke? bebel la kau banyak mana punn oke? aku tak kesa. & ignore those freak yg ade mengata kau ke. well, i know u much much BETTER! <3 can't wait to see all of my Besties this 17th Sept! && SELAMAT HARI RAYA yaah Besties! iLOVEyouu! ;)

to my love, raya sakan en u kali nieh. i hope u enjoyy raya kali nieh. penuh dgn kegembiraan, kesedaran oke? even kita tk beraya bersama, tapi kita buleyy calling2 en? sabaaar oke? i LOVE youu moreeee. raya kali nieh, i rasa cam da tua sangat. da buleyy bagi anak2 sedara duet raya plak. heh! no no no! i nakk duet rayaaaa lagiiii. buat collection & simpan untuk hari akan datang. maybee, hidup kite lebayy terjamin oke. hehe daaa. i pergi kampung lu oke? take care yourself! mwaaahhx! <3

p/s: ouh ouh balik kampung! ;P
btw, dye dr jb balik perak,
aku dari perak balik jb! 
GOOD! heh :l
&& nt dye balek JB minggu depan,
aku plak balek perak minggu depan!
DOUBLE GOOD! heh heh! :(( 






datiiing

well, akhirnya kami dapat jugak dating. yeaayyy! dye dapat balik jugak. hehe. teman dye shopping baju raya. Mr Bunchett 2 mmg shopping habis2an! heh. mentang mentang dapat gaji manyaakk. emm. dye shopping 1 jeans, 4 t-shirt & 1 jacket. dye nak belikan aku baju, tapiiiiii aku tolak. HAHA. sebab aku tak rasa itu 1 keperluan. maaf yee. SAYA BUKAN PENGIKIS! heh. nak dekat RM500++ dye shopping. huish. mmg dasat! sebab dye nak balas dendam la tuh. selama aku kapel dgn dye, before nieh kami cukop susah. takde la susah sgt! tapi nk beli 1 barang 2 kena pk lu. but now, nak baju tue? pilih saiz, try & bayar trooss! heh. bukan berlagak. cuma kami nieh susah senang bersama. bukan susah sorang sorang, senang sama sama. 

oke, todayy i'm going parit sulong, batu pahat & tomorrow JB! hehe. will be offline for few days. & can't wait to see u guys this 17th Sept! ;)

p/s: dye salah kan aku sebab aku suruh dye beli baju Giordano.
heh! sebab aku suka baju 2. laen dari laen.
:P

Thursday, September 2, 2010

ngeee~

todaaayyy! yess, todayy apek come homee~ weeee. yeaaayyyyy! malam nieh dye akan bertolak balek perak. InsyAllah. takut kena stayy lagii. urgghh! takoooot. banyak da dirancang nieh. hehe. first, repair my hair. then shoppiiiinggg!~ weeee. baju dye lol. kesian dye baju raya takde lagi. hehe. nieh dye balik nieh nak g cari larh. act, i'm really really really can't wait! :P

Wednesday, September 1, 2010

huh!

B: hello
A: hello. 
B: b tgh kerja nieh
A: oke. sorry ganggu.
*click*

petang lam kul 6.
ring ring 
B: hello
A: hello
B: b tgh kerja nieh
A: oke. sorry ganggu
B: ngade ngade larh
A: betul larh! ;) oke la byee!
B: malam kang, kite gayut oke? bye
*click*

malam after berbuka
*ring ring*
B: hello
A: hello
B: b tgh kerja nieh
A: oke. sorry ganggu
( bunchett gelak )
A: kenapa gelak?
B: takde pape
A: kejap kejap, gaji masuk ari nieh en?
B: a'a. kenapa?
A: takde pape. patut larh nak top up ari nieh. semalam tak.
B: ouhh. 2 je. k lah. nak kerja. nanti b da top up, b call bby. oke?
A: oke. byee. salam.
*click*

mana tak nye hp bateri aku tahan 4 hari. bg korg standard la en? seminggu punn tahan. bg aku tak sebab hp aku tak pernah tahan begitu lama oke? sehari pakai, malam @ petang da charge. HAHA. nampak sangat en aku kuat gayut. tp itu dulu. skunk tahan lama! waaah! excellent yana! goood! :l

p/s: mana tak nye aku rindu Bunchett aku tue.
emmmmmm! :(

sarah waheeda


dye kawan aku di sekolah agama rakyat di seri manjung dulu. sampai darjah berapa aku da tak ingat. pastue dye pindah. & satu hari aku tengah shopping selipar, dye tegur aku. aku kurang ingat dye. lama lama aku ingat sebab dye kenal kan diri dye. hehe. aku rasa nak putar balek masa sebab skunk dye pulak kurang ingat aku. hehe. aku pernah tegur dye di wall fb dye. mybee dye ingat, mybee tak. takpe la. aku tak kesah.

dye terlantar sakit di hospital ipoh. tak sedar kan diri. tapi keadaan sudah stabil cuma tak sedar kan diri je. takde pendarahan dalam otak. :) alhamdulillah. cuma aku buleyy kirim kan doa dari jauh je. 

sarah, even kau tak ingat aku, aku tetap anggap kau kawan yg pernah aku bermain dulu. aku doakan kau cepat sembuh, bangun la sarah. ramai sayangkan kau. doakan kau cepat sedar. buleyy beraya. :) sorryy, aku baru tau hal nieh hari. padahal kau da 3 hari terlantar kat hospital. cepat bangun oke? ;)
fyi, dye accident dekat air tawar kata nya. 2km da nak sampai ke rumah. kereta dye terbalik. kawan kawan, tolong doakan kawan aku nieh ye? terima kasih ;)




p/s: bila bila masa je buleh berlaku seperti nieh.

Tuesday, August 31, 2010

yesterdayy

yes! yesterdayy punya cerita. aku berbuka di luar sebab tak sempat nak balik prepare masak sume. semalam carik kasut untuk aiman. aisshh. before buka aku da rasa pening kepala da. then da sampai uma, aku terus g bilik, call apek. ngadu kejap apek suruh call dalam kul 10 mlm sebab time tue dye tengah kerja. aku pun oke jela. pastu2 makan panadol. then lebooorrr. sampai mak aku kejut sahur. emm. cian apek. tengah2 sahur tue aku da rasa kesian dgn dye. mesti dye tunggu aku en. after sahur, aku call dye. dye cakap dye tunggu sampai kul 12 mlm. cian nyee. da la penat keje. then terpaksa tunggu aku call. serba salah aku. emm! 

fyi, dye kerja da larh 12 hours & ++ a dayy. pergi kul 8 @ 9 pagi, balek mesti pukul  8-11 malam. kadang kadang berbuka air kosong. balek baru cari nasi. kadang kadang tak puasa. penat sangat dye. kerja dye tue berat. malas aku nak explain sini, biar aku & dye je tau. emmm! sampai skunk aku rasa serba salah & kesian lagi. ouhhhh pliss larhh. 

semalam aku nk beli kasut aiman, aku belek belek tempat baju lelaki. banyaaak sgt baju shantek2. hehe. tak sabar larh aku nak shopping baju raya dyee. surveyy baju melayu.

b, warna tema raya tahun nieh bukan purple la. silap! hehe. warna merah nak ke merun sikit. heh! sorryyy? naseb baek tak beli lg en sayang? i LOVE you laaaah! ;) 

Monday, August 30, 2010

yes yes yes!~

semalam terluah jugak semua nyaa! alhamdulillah. dye paham & dye punn sama cam aku. kesian kami kan kan kan? ehehehe. ape buleyy buat. nieh semua dugaan hubungan jarak jauh cam kami. siapa kata hubungan jarak jauh tak kekal? tue sume bergantung pada individu. kalau buleyy bersabar, well welcome to the club. we're human. nobody's perfect. begitu jugak dengan kehidupan nieh. emm! duuuhh! stop larh bebel tue. :)

dye kata dye nak shopping & nak surveyy barang raya kat sana. aku just cakap good! haha. sebab kalau nk tgu aku shopping dengan dye, lambat lagi. & barang dekat ipoh punn nanti tinggal yg selekeh2 je. so, better dye cari sana. macam macam brand mayaaaaaaall sana. hehe. 50%, 70% & 80% smua nya. untung gilaa! aku da abes shopping baju raya da kat KL ari tue. tinggal nak cari lagii satuu @ dua baju lagi. hehe. ade satu design aku sukaa gila. tapi tak jumpa jumpa. waaaaaaa! :(

to Mr. Bunchett: i nak cd twilight eclipse je. oke? hehe :P i TAK NAK barang laen. beli i hp Blackberry @ iPhones 3g lagi bagus! haha. JK! u simpan je duet u. buat belanja. JANGAN boros!! nanti u nak pergi jb balek, duet da takde. life kat sana tinggi. so pikir dulu before beli oke! ;) 

simple je aku nieh. aku still ade parents yg tanggung aku. so, better aku tak nyusah kan dye. tak perlu barang barang yang mahal untuk tarik perhatian. aku hanya perlu kan dye. dye cakap orang pertama yg dye nak jumpa selaen parents dye adalah akuuu!! yeaaayy! selamat pulang sayang!

p/s: 4hb, cepat larh.
tak sabar da nieh. :(

Sunday, August 29, 2010

urghh!

aku RINDUUUUUUU! aku bertahan selagi buleyy. aku tabah selagi buleyy. hope dye paham! dye tak abai kan aku. cuma aku yg tak mau ganggu dye. dye sibuk. dye penat. dye banyak keje. aku cuma tak nak beban kan kepala dye semata mata pikir kn akuu.

u, i da tak larat menanges tiap tiap hari. i rinduuu. :'((
i da tak larat maen music box 2.
i da tk larat semua nyaa
TAPI, i sanggup bertahan lagi DEMI u!
hold my hand tight and NEVER let me go sayang! <3


mase nieh mulut dye kena jahit. sebab jatuh kat air terjun. nakal! :P

hp blogging


baruu ku tahuu hp aku punn buleyy berblog. tp privacyy larh. hehe. so, lepas nieh lebay tumpu pada hp blogging. simpan sorang2. blog nieh akan ku update jugak. tp yang penting2 aja. & kalau ade benda aku nak share dgn  korang. skunk nieh aku lebayy memendam rasa. HAHA! wtfffffffffffffffffffffffff!

oke oke. lepas nieh, sila jauh kan tangan anda dari hp saya pada yg berkenaan. mana buleyy! maluu laaa. hehe :P

yg penting aku rinduu dye! urgghh! :((


Saturday, August 28, 2010

i miss him!

i do miss him!
sabar jelaa. lagi seminggu dye kat sana.
insyAllah. :)
kerja lek lok sana ye b?
balek karang kite keluar oke?
can't wait! :P

emm. nanti raya apek dari jb balek ipo.
aku dari manjung balek kampung di jb.
gooooddd! haah! elok la 2.
cam hampeh! HAHA.
takpe2. nanti jumpa before balek kampung.
raya nanti tak tau larh cam ner.
emmm

Mr. Bunchett, tema tahun nieh warna purple oke?
nanti kita cari sama sama ye?
sayaaaaaaaaaaaaang u laah! 
;)

p/s: nak nanges sepuas puas hati.
selama nieh aku cuba buat buat busyy.
sebab satu je.
aku tak nak ganggu dye sangat sangat!
:'((

Tuesday, August 24, 2010

entah mengapa


entah mengapa aku rindu dia
entah mengapa aku sayang dia
entah mengapa aku cinta dia
entah mengapa aku teringat masa kami berdua
entah mengapa aku terima dia seadanya
entah mengapa aku suka dia
entah mengapa aku terpikat dengan dia
entah mengapa aku rindu saat saat berdua
entah mengapa aku mahu bersama dia
entah mengapa aku terima semua cerita buruk nya
entah mengapa aku terima semua cerita baik nya
entah mengapa aku masih setia dengan nya
entah mengapa aku suka melihat dye tersenyum dengan kerenah ku
entah mengapa aku suka melihat dia tertawa dengan cemburu ku
entah mengapa aku cemburu dengan sesiapa sahaja yang cuba mendekati nya
entah mengapa aku tertawa bila teringat kan dia
entah mengapa aku tersenyum teringat kan masa kami berdua
entah mengapa aku senang dengan dia
entah mengapa ak senang menerima keluarganya
entah mengapa aku senang dengan gelagat nya
entah mengapa aku mencuba memperbaiki kelemahan ku kerana dia
entah mengapa aku tak tentu arah bila jauh dengan nya
entah mengapa aku sabar dengan cemburu nya
entah mengapa aku sabar dengan panas baran nya
entah mengapa aku sabar dengan keadaan nya
entah mengapa dia begitu berharga bagi ku
entah mengapa....

the ONE & ONLY answer of all this questions is:
SAYA KENAL SAYANG SAYA

ORIGINAL from YanaOuhApek ;)

p/s: insyAllah 4hb Sept dia balik ke ipoh.
yeaayy! ily! <3

Sunday, August 22, 2010

ketahuila wahai kaum lelaki....

1.Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar untuk cari alasan yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(oleh sebab itu banyak wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang suka akan pujian tetapi selalu tidak tau bagai mana dia menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang suka kamu separuh hati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cobalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka anggap tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik nya telefon diletakkan dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh menit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan.
14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali menembak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!
18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering bertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan membaca buku-buku cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!
22. Satu ucapan 'Hi.......' saja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata berselingkuh dengan kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.
27. Senjata wanita adalah air mata!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil risiko tentang mereka dan tentunya baik terhadapnya. So,kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah dlm bertindak.
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


absolutelyy TRUE! yang aku bold warna merah 2 memang kena dengan aku. & Mr. Bunchett should know this! kebahagiaan tk perlu duet bertimbun, hanya perlu sedikit perhatian sahaja. thats all. duet memang la penting. of course laa aku tahu. tapi kalau duet bertimbun, tapi tak happy, takde guna. cuba tengok orang yang kaya 2, majoriti dyeorang happy tak? i mean memang la dyeorang happy sebab duet dyeorang banyaaak! tapi masa yang yang dyeorang spend together 2, selalu ke? asek asek parents busyy, then ade yang belajar sampai luar negara tak buleyy balek sebab kerja bertimbun @ takde cuti belajar. bila raya tak happening langsung. 


pikir laa, bila tua nanti apa yang kita nak before kite meninggal kan dunia nieh. mestilah kenahagian en? duet buleyy guna ke time kat akhirat nanti? tak en? kebahagian sesebuah keluarga 2 bawa sampai ke syurga tahu? emm. fikir fikir kan lah guys. ;)


malas mahu emo emo lagi. hehe. serius beno aku nya entryy kali nieh. haha. pape punn, semoga korang enjoyy baca blog aku nieh. salam.

p/s: Mr. Bunchett, silaa baca ye?
ily! 

McD da HARAM?



oke. dengan bukti di atas jelas McD sudah diharam kan. aku dapat dari sumber Aqsa Syarif di mukabuku. emmm. soo now sudah jelas dan nyata. okee. aku punn kene terima kenyataan jugak sebab aku sukaa McD gilaaa! urghh! semua yang aku suka semua nya haram. apa buleyy buat. nieh semua baru ujian kecil bagi kite. da kite merungut. emm. takpee. sabaaaar yanaaaa! masak jela burger kt uma 2. tk punn burger tepi jalan punn sodap! haha. alhamdulillah. ade lagi alternative laen. :)

p/s: terlepas rindu kat Mr. Bunchett.
dye online & kami sembang lam fb. 
aku rindu dye, dye lagi la rindu aku.
ape buleyy buat, sabar jelaa.
dye da nak balek 1hb nieh kutt. 
:")

Saturday, August 21, 2010

hide your shout box

yeayyy! shout box aku akhir nya dapat disorok kan disebelah. hehe soo, u guys buleyy laa pergi atas 2 chat with me @ tinggal kan pesanan oke? hehe ouhhh. aku tak reti nak tinggalkan code dye kat sini oke. sebab jadik laen. soryy. nak je aku capture. tp takde guna jugak sebab korang tak leh copy paste. btw, try search google "how to hide shout box in blog". nanti pak cek google akan jawab oke?

p/s: cepat nye bulan ramadhan berlalu.
tk terasa penat punn. alhamdulillah.
Mr Bunchett, balek cepat ye? baju raya awak tk beli lagii. :)

mata kuu bengkak disebabkan...


ye! memang pagi2 lagi mata ku bengkak. bukan sebab apek bukan sebab sedayy @ anything. it just because baby Alanna Qish. tadi aku bukak ynaaohynaa punyaa blog. & sys nieh bagi link satu blog. thanks sys for sharing! :) aku punn baca 1 persatu entryy blog "Doa Buat Alanna!". siyes, aku sedayy. sungguh cumel budak 2. kecil2 lagi sudah tabah menerima dugaan dari-Nya. & pagi nieh aku tengok mata aku da bengkak. act, aku kalau nanges payah nak bengkak. senang kata teruk la aku nanges, baca dari mula entryy beliau sampai the latest entryy. ayah dye paling aku salute. everyone know thats men hard to cry. tapi kite buleyy lihat ayah dye still sedayy sampai skunk. mak dye punn, sys ayu tabah menghadapi saat saat arwah alanna sakit. sesengguh nya ibu lebayy mengerti apa keperluan anaknya. :) & paling aku salute, everydayy they go to arwah Alanna's grave. dari cerite tuan punyaa blog. if not mistaken. 

silaa la baca blog 2 (click pada tajuk blog yg di bold kan 2), & korang akan rasa perlu nyaa penghargaan pada orang yang kita sayang. hargai mereka sementara maseh hidup. hargai apa yg kita ada, syukur kerana ada orang lagi kuat ujian dari kita. sys ayu, semoga sys tabah. takziah buat sys sekeluarga. Al-fatihah! 

amiinnn. :")

p/s: latelyy aku banyak berfikir untuk berubah ke arah kebaekan.
untuk semua nyaa. insyAllah bila tiba masa nya,
aku sendiri akan berubah. doakan bersama ye? :)

Friday, August 20, 2010

30 days




BOY: I guess we are the left - over’s in this world.
 

GIRL: I think so. All of my friends have boyfriends, and we are the only the 2 people left in this world without any special person in our lives.
 

BOY: Yup, I don't know what to do.
 

GIRL: I know! We'll play a game.
 

BOY: What game?

GIRL: I'll be your girlfriend for 30 days and you will be my boyfriend.

BOY: That's a great plan. In fact, I don't have anything to do much for the following few weeks.


DAY STARTED.
 

DAY 1: 
They watch their first movie and they both are touched by the romantic film.

DAY 4: 
They went go to the beach and have a picnic. BOY and GIRL have their quality time together.

DAY 12: 
BOY invited GIRL to a circus and they ride through a Horror House. GIRL was scared and she thought she touched BOY’s hand but she actually touched someone else's hand and they both laughed.

DAY 15: 
They saw a fortune teller down the road, and they asked for their future advice. The fortune teller said: “My darlings, please don't waste the time of your life, spend the rest of your time together, happily." 


DAY 20: 
GIRL invited BOY to go to the hill and they saw a meteor. GIRL mumbled something.

DAY 28: 
They sat on the bus, and because of a bumpy road GIRL gave her first kiss to BOY accidentally.

DAY 29: 
11:37 pm: 
GIRL and BOY sat in the park where they first decided to play this game.

BOY: I'm tired GIRL. Do you want anything to drink? I'll buy you one. I'll just go down the road.

GIRL: An Apple Juice, that's all. Thank you.

BOY: Wait for me. 

20 minutes later 
A stranger approached GIRL.

STRANGER: Are you a friend of BOY?

GIRL: Yes, why? What happened?

Stranger: A reckless drunk driver ran over him, and he is in critical condition in the hospital.

11:57 pm: 
The doctor walked out of the emergency room. He handed GIRL an apple juice and a letter.

DOCTOR: We found this in BOY’s pocket.

GIRL reads the letter and it says:”GIRL, these past few weeks, I realized you are a really cute girl, and I am really falling for you - your cherished smile, your everything when we played this game. Before this game ends, I would like you to be my girlfriend for the rest of my life. I love you, GIRL. "

Lily crumpled up the paper and shouted:” BOY! I don't want you to die-
I love you! Remember that night when we saw a meteor and I mumbled something. I mumbled that I wish we would be together forever and that we would never have to end this game. Please don't leave me BOY. I love you! You can't do this to me!"

Then the clock strikes 12.

BOY’s heart stopped pumping.

It was the 30th day.